مخابرات دریایی : ایجاد هرگونه ارتباط ازساحل به دریا و بالعکس از طریق تجهیزات مخابراتی اعم از تلگراف، تلفکس، رادیوتلفنی، ماهواره و... رامخابرات دریایی گویند.
پرسنل مخابراتی در اولین مرحله از کار می بایست از کلیه مقررات بین المللی مخابرات دریایی که از سازمان بین المللی دریانوردی (IMO) و اتحادیه بین المللی مخابرات(ITU)ارسال می گردد آشنایی داشته باشند تا بتوانند ازاین طریق به اجرای دقیق آنها اهتمام ورزند.
ازمهمترین این قوانین اعمال مقررات سیستم جهانی ایمنی واضطرار دریایی GMDSS که امروزه از ارکان مخابرات دریایی می باشد ، ونظارت بربهره برداری استاندارد از سیستم های مربوطه در ایستگاه های ساحلی وابسته و غیر وابسته و همچنین شناورهای تحت سولاس وغیر سولاس می باشد.به جهت اجرای این منظور به صورت منظم و دوره ای کارشناسان مخابرات از ایستگاه های بنادر تابعه و ارگانهای غیر وابسته دریایی بازدید نموده و گزارشات مربوطه را ارسال می نمایند.
از دیگروظایف مخابرات بررسی فرکانس های مورد استفاده ایستگاه های ساحلی کشور و منطقه به منظور انطباق بافرکانس های تخصیص یافته توسط اتحادیه بین المللی مخابراتی(ITU)می باشد که دراین خصوص ضمن بازدید از ایستگاههای ساحلی و کنترل فرکانس ها محقق می گردد.
در همین راستا اخذ مجوز تاسیس و پروانه بهره برداری از تجهیزات مخابراتی از سازمان تنطیم مقررات رادیویی برای ایستگاه های ساحلی مرتبط و غیرمرتبط و یا تمدید مجوزها نی در دستور کار این بخش قرار دارد.
باتوجه به اینکه مرکزمخابرات دریایی به عنوان مرکز هماهنگی نجات دریایی نیز می باشد،درخصوص تجسس ونجات دریایی (SAR)ارتباط تنگاتنگی با اداره امور ایمنی وحفاظت دریایی داشته و کلیه پیام های اظطرار از این طریق در اختیارSAR قرار داده می شود و تا پایان عملیات SAR حضور خواهند داشت.
از دیگر وظایف مخابرات ارسال گزارشات و پیش بینی های جوی از طرق مختلف ( ناوتکس ، VHF و پیام کوتاه SMS )جهت ایمنی دریانوردی می باشد که در این راستا ارتباط بسیار خوب و تنگاتنگی باسازمان هواشناسی وجود داشته ودرجلساتی که بطور مستمر با هواشناسی بعمل می آید به تبادل نظر درخصوص ارایه راهکارهای مناسب و بهینه جهت خدمات رسانی مطلوب تر به دریانوردان، شناورهای تحت سولاس، شناورهای صیادی و حتی تفریحی می پردازند.